4.10.12

Buraczki z Jabłkiem

Moje ulubione a najlepiej smakują podane na ciepło :) 



Składniki:
  • 5 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • vegeta do smaku

    Ugotowane buraki obieramy ze skórki z jabłek wycinamy gniazda i obieramy ze skórki trzemy  na tarce o drobnych oczkach. Cebulę szatkujemy i lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Zeszkloną cebulę dodajemy do utartych buraczków doprawiamy do smaku vegetą i octem winnym Podgrzewamy na małym ogniu około 10 min od czasu mieszając aby wszystkie smaki mogły się ze sobą połączyć :) Podajemy na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz